Stresszkezelő tippek: győzd le a stresszt a masszázsfotelek és egyéb egyszerű technikák segítségével



Stressz tippek

Napjaink egyik leggyakrabban tapasztalt problémája a stressz, aminek számos egyészségügyi vonzata van. A stressz a felgyorsult életritmusnak egyik negatív következménye, de léteznek olyan egyszerű eljárások, amik segíthetik a tünetek enyhítését. Ilyen a zenehallgatás, a sport, vagy a masszázsfotelek használata. Ezek bizonyítottan segítenek megszabadulni a feszült állapottól.

A stressz okozta kényelmetlenséget több negatív tényező együttese válthatja ki, melyek közül különösen gyakori a nehéz vagy akár lehetetlennek tűnő feladatok megléte. A nyugtalan lelkiállapot külső vagy belső, valós vagy vélt történésekre adott erőteljes érzelmi válasz követkeménye.

Ha nehezen sikerül alkalmazkodni a változó tényezőkhöz, bármilyen kimozdulás a kényelmi állapotból, stresszt eredményez. A fellépő feszült állapotot eredményezheti a testi vagy lelki betegség megléte, a bántalmazás különböző formái, az anyagi bizonytalanság, konfliktusok, önkritika, akut katasztrófahelyzetek, munkahelyi problémák, túlterheltség, személyközti viszonyok megromlása, nem megfelelő munkakörülmények, és számos más egyéni tényező. Segítséget jelenthet a stressz elleni küzdelemben a stresszorok beazonosítása. Ha ezt sikerült meglépni, következhet a tudatos rákészülés és tervezés. A rendszeresen fellépő stresszhelyzetek kiszámíthatóak, így azokra rá lehet készülni, a következményeik enyhítésére ki lehet dolgozni egy megküzdési stratégiát.

A legismertebb stresszkezelő módszerek

Masszázsfotel

A megfelelő masszázseljárás képes tökéletesen ellazítani az izmokat, serkenteni az ínszalagok és csigolyák helyreállítását, érinti a vállakat, masszírozza a fejet, az összhatása pedig feloldja a stressz-okozta feszültségérzetet. A Komoder masszázsfoteleket többszörös masszázsfunkcióval láttuk el. A beépített masszázsgörgő-rendszer képes Shiatsu masszázst végezni, ami a különleges mozdulatsorok leképzésével hat a felhasználó akupresszúrás pontjaira.

Ha elhatalmasodik rajtad a stressz, tarts egy szünetet, hallgass egy kis nyugtató zenét, vagy természethangokat. A hanghatások csökkentik a vérnyomást és a kortizolszintet.

Hívj fel egy barátot

Ha úgy érzed stresszes vagy, tarts egy kis szünetet, hívj fel egy barátot, oszd meg vele azt, ami terhel vagy nyugtalanít. Az egészséges életmód egyik alapvető tényezője a jó kapcsolatrendszer. Egy ismerős, megértő hang segíthet megnyugodni és új szemszögből látni a dolgokat.

Táplálkozz egészségesen

Az egyik leghatékonyabb módszer a stresszkezelésre az egészséges étrend követése, mivel a stressz-szint és az étrend között szoros összefüggés áll fenn. Amikor túlterheltnek érezzük magunkat, az egészségtelen táplálkozás szokott ideiglenes enyhülést nyújtani, de ez a látszatmegoldás rengeteg cukrot, zsírt és vegyszert juttat a szervezetünkbe. Az egészséges étrend, ami sok gyümölcsöt, zöldséget és halat tartalmaz, csökkenti a stressz tüneteit.

Sport

A testmozgás kiváló ellenszere a stressznek. Egy rövid séta vagy néhány nyújtózás ebédszünetben segít a stresszoldásban, mivel ez által javul a vérkeringés, a szervezet elkezd endorfint termelni, ez pedig közvetlenül javítja a közérzetet.

Igényelje a promóciós árajánlatunkat.
A teljes körű árajánlatot automatikusan megkapja e-mailben ☟

↘ Vagy a cég neve

↘ Amelyre szeretné megkapni az árajánlatot

↘ Egybeírva, szükség esetén hívószámot is

↘ Hogy meglátogathassa a legközelebbi bemutatótermünket

↘ A masszázsfotel kiválasztásakor fontos a felhasználó magassága és súlya


☝ Egy kattintásra van az árkatalógustól!

Igényeljen szaktanácsadást a tökéletes masszázsfotel kiválasztásához!
Tapasztalt masszázsfotel szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg!
Banga Előd
Banga Előd

Online osztály

Telefonszám: +36 30 012 4067

E-mail: elod@komoder.hu

Vida Tímea
Vida Tímea

Pécs bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 366 5028

E-mail: timea@komoder.hu

Éva Pál
Éva Pál

Budapest bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 012 4066

E-mail: eva@komoder.hu

Hivjon most
Árajánlatkérés