Alapvető masszázstechnológia

Szinte minden masszázsfotelünkben fellelhetők ezek az alapvető elemek, amik az adott felépítés vázát képezik.
Köztük szerepelnek a következő elemek:

Masszázssín:

Bármilyen, masszázsfotel témában történő beszélgetés itt kezdődik. A masszázssínnek 3 közismert változata létezik:

Rögzített keretes változat – Kezdő szintű székek szerkezetében található. Ez egy egyszerű, négyzet alakú keret, amire álló masszázsfejeket szerelnek. Mivel ezek rögzítve vannak, a masszázsélmény nem kiváló.
Alapjában véve a masszázsfejek rögzített helyzetükben rezgést adnak le. Ha az ön hátának fájó részei pontosan találnak a rögzített masszázsfejek helyzetével, akkor kielégítő masszázsélményben lehet része, de ez korántsem kitűnő, sőt átlagon aluli.
Meg kell jegyeznünk, hogy egyes esetekben a rögzített keretben elmozdulhatnak a görgők, de ilyenkor a mozgás pályája kizárólag az X és Y tengelyen történik. A keret nem alkalmazkodik a felhasználó gerincoszlopának természetes ívéhez, ami gyenge minőségű masszázsélményt eredményez.

Hogyan válasszunk jó rögzített kerettel ellátott masszázsfotelt?

S-íves sínrendszer – Ez jelenleg az ipari szabvány. A hagyományos rögzített kerethez képest ez a forma követi a gerincoszlop természetes ívét. A sínen görgők futnak és a nyaktól egész a farcsontig hatékony masszázsélményt biztosítanak.
L-íves sínrendszer – A masszázsfotel-technológia legújabb fejlesztése az L-íves sínrendszer, vagy L/S-típusú hibrid sínrendszer, ami ötvözi a szabványos formát egy hosszabbítással, ami az ülőpárna alá nyúlik. Ez által lehetővé teszi a görgőknek, hogy masszázsélményt nyújtsanak a nyaktól egészen a fartájig, beleértve a combok felső részét is.

Görgőváltozatok

Hogyan válasszunk jó masszázsfotelt?
A görgők által válik a masszázs megtapasztalhatóvá. A jelenlegi ipari szabvány a négyes görgőrendszer használata, de egyes gyártók költséghatékonyságra törekedve hármas vagy kettes rendszereket is alkalmaznak. Létezik néhány olyan modell, ami hatgörgős rendszert használ, de ez egyelőre ritka.

Az általánosan elfogadott alapelv ez: több görgő = jobb masszázsélmény

Emlékeznek arra, amikor azt említettük, hogy egyes, alacsony ár-érték arány elvet követő masszázsfotelek régebbi technológiát használnak? Ez egy ilyen eset. Egyes fotelek a görgők helyett rögzített masszázsfejeket használnak masszázsgolyókkal ötvözve.
Az ilyen szerkezetek gyenge minőségű masszázst eredményeznek, mégis a masszázsgolyók jelentik a költségkímélő megoldások közül a legjobb választást, ugyanis ezek nem rontják a masszázs összhatását.

Hogyan válasszunk jó masszázsfotelt

Ehhez a következő két kulcskérdést kell feltennünk:

Milyen összeg áll rendelkezésünkre?
Miért szeretnénk masszázsfotelt?

A kérdésekre adott válasz tovább vezeti majd a leendő vásárlót a teljes folyamaton. Amikor sikerült megválaszolni ezt a két kérdést, sokkal egyszerűbb lesz kiválasztani a megfelelő masszázsfotelt. Viszont korántsem olyan egyszerű megfelelő választ találni erre a két kérdésre.

Milyen összeg áll rendelkezésére?

Az egyenlet költségvetési része egyszerű. Ön jól ismeri a kiadásait, és a rendelkezésére álló pénzösszeget. Amennyiben nagy általánosságban szeretné a masszázsfoteleket besorolni, használhatja az alábbi útmutatót:

1500 EUR ALATT
Ár-érték arányos fotelek

Ezek költségkímélő termékek, amik az alacsony ár érdekében kevés funkcionalitást kínálnak. Esetenként az ebbe a kategóriába tartozó masszázsfotelek idejétmúlt technológiát használnak (néhol egészen jól működő rendszerben üzemelve).

1500 – 5000 EUR ÉRTÉKHATÁR KÖZÖTT
Közepes masszázsfotelek

A piaci kínálat nagy hányada ide sorolható. Ebben a kategóriában számos opciót találhat, ami a jól működő, általános funkciókkal felruházott fotelektől kezdve egész a nagyon pontos igény kiszolgálását célzó fotelekig széles termékskálát felölel. Ez utóbbiak korlátozott funkciókat ajánlanak kiválóan megtervezett formában egyedi igények teljesítésére.

5000+ EUR
Csúcsmodellek

Ebbe a tág kategóriába olyan termékek tartoznak, amikre akár 14.000$-t is fizethet. Természetesen az árral együtt növekszik a funkciók száma és a kivitelezés minősége is. Egyes termékek őrült mennyiségű szolgáltatást kínálnak, szinte mindent elvégeznek, és olyan funkciókat ajánlanak, amik által örömmé válik egy masszázsfotel birtoklása és üzemeltetése.
Bár a különböző értékhatárok alsó küszöbéhez közelítő termékek korlátozott funkciókat kínálnak, minden kategóriában talál kiváló modelleket, így bármekkora lenne a masszázsfotel beszerzésére szánt keretösszege, biztosan talál olyan terméket, amivel elégedett lesz.

Miért szeretne masszázsfotelt?

A második kérdés kissé trükkösebb, de az ipar igyekszik megkönnyíteni a válaszadást. Alapjában két masszázsfotel-típus létezik: gyógyászati és szabadidős.

Hogyan válasszunk jó masszázsfotelt?

Gyógyászati masszázsfotelek

A gyógyászati masszázsfotelek tervezése meghatározott orvosi vagy csontkovácsi szükségleteket tart szem előtt. A tényállás az, hogy 10-ből 8 felnőtt súlyos hátfájási tüneteket tapasztal élete során.
Bár a leggyakrabban a hátfájási tünetek enyhítésére vásárolnak a felhasználók masszázsfotelt, az üzemeltetésük számos más gyógyászati területen is hasznosnak bizonyulhat. Ilyen a nyaki és válltáji fájdalom, lábfájdalom, magas várnyomás és különböző stresszhatásokból fakadó állapotok enyhítése. Az ön egyedi igényeinek függvényében változik az „ideális” funkcionalitási kínálat.

Szabadidős masszázsfotelek

A szabadidős masszázsfotelek természetüknél fogva általánosabb igényt szolgálnak ki. Gyakran kínálnak gyógyászati funkciókat, de a hangsúlyt a kényelmi kínálat sokszínűségére helyezik. Ilyen az MP3 lejátszásának lehetősége, memóriakártyák csatlakoztatásának lehetősége, személyre szabott masszázsbeállítások mentésének lehetősége, LED-fénysorok, és hasonlók.
Természetesen, lényeges az átfedés a két kategória között, de az, hogy önnek éppen főként gyógyászati igényei vannak, nem azt jelenti, hogy nem értékelne egyes kényelmi funkciókat. Erre a következő fejezetben visszatérünk.
Tehát, mennyit hajlandó költeni és miért van szüksége a masszázsfotelre? Végül is, ha ön idült hátfájástól vagy isiászban szenved, esetleg olyan munkahelye van, aminek keretében több órán át ülnie kell, ezek egyenként különböző funkciók szükségességét jelzik.
Amennyiben simán csak annyira vágyik, hogy egy hosszú munkanap után élvezzen egy pihentető masszázst, ez egy teljesen más útra fogja önt vezetni.

Funkciók, funkciók és még több funkció

Ha sikerült választ adni a két alapvető kérdésre, a következő lépés felismerni azokat a funkciókat, amik az ön számára a legfontosabbak.

A funkciók 3 nagy kategóriába sorolhatók:

  • Alapvető masszázsfotel-technológia
  • Gyógyászati funkciók
  • Kényelmi funkciók

A legjobb megközelítés itt felsorolni azokat a funkciókat, amik leginkább érdeklik, majd rangsorolni őket fontossági sorrendben. Nézzük meg ezeket egyenként.

Masszázsgörgők beállításának technológiája

Itt négy lehetőség közül választhat:
Rögzített masszázsgörgők – Ez manapság ritka, de egyes alacsony ár-érték arányos alapelvvel tervezett fotelek mellőzik a görgők állításának lehetőségét. A felhasználó azt a beállítást kapja, ami gyárilag alapértelmezett. Ha ezek pont találnak az ön testének akupresszúrás pontjaival, akkor szerencséje van, de amennyiben ezek nem így van, akkor folyamatosan mozgolódnia kell a székben azért, hogy egy megfelelő helyzetben kényelmesebb masszázst tapasztaljon.
3D-típusú testhelyzet-felismerő rendszer – A görgők helyzetének és nyomtávolságának beállításához leggyakrabban ezt a beolvasási módszert alkalmazzák. A masszázsfolyamat elkezdése előtt a masszázsfotel beépített vezérlőegysége beolvassa a testhelyzetet és az érzékelők segítségével a görgőket az akupresszúrás pontokhoz igazítja.
Sajnos a testhelyzet-felismerő eljárás néha sikertelenül fut le, és ha a masszázsfotelnek nincs beépített lehetősége kézi finomhangolásra, a felhasználó pórul jár.

Hogyan válasszunk jó masszázsfotelt?

3D-típusú testhelyzet-felismerő rendszer

Kézi finomhangolás – Egyes masszázsfotelek mellőzik a számítógép által vezérelt önműködő görgőbeállítást, és a felhasználónak a vezérlőgombok segítségével kínálnak finomhangolási lehetőséget. Így a görgők helyzetének beállítása kissé több időt vesz fel, de garantált, hogy azok minden esetben ott lesznek, ahol ön kívánja.
Kettős vezérlésű megközelítés – Azok a masszázsfotelek, amik kettős vezérlési lehetőséget alkalmaznak, mindkét világ legjavát kínálják. Egyfelől a testhelyzet-felismerő rendszer funkcióját teszik elérhetővé, másfelől pedig kiegészítik azt a vezérlőgombokkal történő finomhangolás lehetőségével. Kissé borsósabb árat kell az ilyen kombinált rendszerekért fizetni, de legtöbb vásárló ezt kiváló befektetésnek tekinti.

Masszázsopciók

A görgőkkel végzett masszázst több formában lehet végezni. Általános megállapítás, hogy a masszázstechnikák száma arányosan növekszik a befektetett pénz összegével. Többet fizet, többet kap. A masszázstechnikák két kategóriába sorolhatók: Alap- és Fejlett módszerek.
Az alapmódszerek pont azt fedik, amire az elnevezésük utal: gyúrás, kopogtatás, görgetés és hasonló eljárások.
A fejlett módszerek általában az eljárás származási országát jelölik: svédmasszázs, thaimasszázs, vagy a japánból származó shiatsu, stb.
A legtöbb masszázsfotel legalább egy görgőállítási módszert kínál a felhasználónak, legyen ez távirányítóval állítható sebességi vagy erősségi fokozat. Ez viszont nem minden esetben igaz. Egyes alacsony árazású modellek egytelen alapértelmezett beállítással rendelkeznek, így különösen fontos a beszerzés előtt erre a részletre figyelni és begyűjteni a megfelelő információkat, ezzel növelve a személyre szabás lehetőségeit.

Légpárnák segítségével végzett masszázs

A legtöbb masszázsfotel két masszázsmódot kínál: görgőkkel vagy légpárnák segítségével. A légpárnák jelenleg második generációs fejlesztésüknél tartanak, így fontos megtudni a beruházás előtt, hogy a kívánt masszázsfotel első vagy második generációs fejlesztésű légpárnát használ.

Általánosan érvényes megállapítás: ha több a légzsák, jobb a masszázs

A görgőkkel végzett masszázshoz hasonlóan, legtöbb masszázsfotel lehetőséget kínál a felhasználónak arra, hogy az erősségi fokozat állításával személyre szabja a masszázsfolyamatot. Ez viszont nem egy alapból beépített funkció, és az olcsóbb modellek közül alig néhány rendelkezik egyetlen erősségi fokozaton működő légpárnás masszázsfunkcióval.
Amint tapasztalja, a legalapvetőbb masszázsfolyamatok sem olyan egyszerűek, mint első látásra gondolná.

Hogyan válasszunk jó masszázsfotelt?

Vezérlési lehetőségek

A masszázsfotel vezérlésének három alapvető módja létezik. Szinte az összes modell rendelkezik egy lengőkaron elhelyezett LCD érintőképernyővel. Az értékesített modellek nagy hányada rendelkezik egy beépített kézivezérlővel is azért, hogy a masszázsfolyamat közben könnyű legyen a parancsbevitel. Néhány különleges modellt az okoskészüléken telepített alkalmazás segítségével is vezérelhet.

Igényelje a promóciós árajánlatunkat.
A teljes körű árajánlatot automatikusan megkapja e-mailben ☟

↘ Vagy a cég neve

↘ Amelyre szeretné megkapni az árajánlatot

↘ Egybeírva, szükség esetén hívószámot is

↘ Hogy meglátogathassa a legközelebbi bemutatótermünket

↘ A masszázsfotel kiválasztásakor fontos a felhasználó magassága és súlya


☝ Egy kattintásra van az árkatalógustól!

Igényeljen szaktanácsadást a tökéletes masszázsfotel kiválasztásához!
Tapasztalt masszázsfotel szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg!
Banga Előd
Banga Előd

Online osztály

Telefonszám: +36 30 012 4067

E-mail: elod@komoder.hu

Vida Tímea
Vida Tímea

Pécs bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 366 5028

E-mail: timea@komoder.hu

Éva Pál
Éva Pál

Budapest bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 012 4066

E-mail: eva@komoder.hu

Hivjon most
Árajánlatkérés