Masszázsfotel az izomfájdalmak enyhítésére



izomfájdalmak enyhítésére

Az Amerikai Gyógytornászok Kollégiuma (American College of Physical Therapists) és az Amerikai Fájdalomtudományi Társaság (American Pain Society) a masszázst a krónikus fájdalom enyhítési módszereként ajánlja. A masszázsterapeuták speciális eljárásokat alkalmaznak a feszes vagy feszült izmok kezelésére. A masszázsfotel számos olyan alapvető masszázseljárást végez, amelyet a hivatásos gyógytornász használ, így bármikor hozzáférhet a szakszerű ellátáshoz otthona kényelmében.

Ha izomfájdalma van, vagy a befeszült hát tüneteit tapasztalja, azonnali beavatkozásként általában gyógyszeres kezelést és jeges pakolást alkalmaznak, amivel együtt jár az erőfeszítés elkerülésének javaslata is. A tartós fájdalom más egészségügyi okok, például ízületi gyulladás vagy porckorongsérv következménye lehet. Ilyen esetben a tüneteket orvosnak kell értékelnie. A kezelés magába foglalhatja az izomgörcsök és a fájdalom enyhítését célzó masszázst is. A masszázs segít csillapítani az izomfájdalmat, ellazítja a testet és oldja a feszültséget. Egyes masszázsfajták célja, hogy a szervezet számára egészségügyi előnyöket biztosítsanak, például erősítik az immunrendszert, javítják az emésztést, enyhítik a fejfájást, serkentik a vérkeringést és segítenek a depresszió enyhébb formáinak leküzdésében.

A masszázsfotel használatának öt közvetlen egészségügyi hozama van:

Kiegyenesíti a gerincet és csökkenti az idegekre nehezedő nyomást

A masszázsfotel háttámlájának fekvőhelyzetbe történő döntésének lehetősége csökkenti a gerincre nehezedő nyomást azáltal, hogy vízszintesen megtámasztja a hátat. A csigolyák mellett húzódó fő idegek, valamint a végtagok idegei is ellazulnak, beleértve az ujjakat és a lábujjakat is. A gerincben lévő feszültség vagy az elmozdult csigolyák összehúzhatják az idegeket. Ahogy a csigolyákat tartó izmok ellazulnak, lehetővé teszik a csigolyák természetes igazodását. Amikor a csigolyákat tartó izmok ellazulnak, a gerinc természetes módon visszatér a normál állapotába, a nyomás megszűnik, és az idegingerek finoman a test végtagjai felé mozognak.

Ellazítja az izmokat és segít fenntartani a helyes testtartást

A masszázsfotelek célja, hogy bizonyos izomkategóriákra hatva enyhítsék a fájdalmat. Ahogy az izmok ellazulnak, a testtartás korrigálódik. Az ellazult izmok lehetővé teszik a test rugalmasabb mobilitását. A fájdalom enyhítésének természetes tendenciája, hogy más izomcsoportokat használunk. Ez gyakran indokolatlan nyomást gyakorol az izmokra és a szomszédos ínszalagokra. Például, a csípőfájdalom arra késztethet valakit, hogy helytelen testtartást vegyen fel, hogy csökkentse a fájdalmas oldalra nehezedő nyomást. A nyak vagy a váll izmai megfeszülhetnek a helytelen testtartás vagy a súly miatt, amelyet általában a gerinc alsó részén éreznek. Egy masszázsfotelben végzett kezelés után sokan úgy érzik, hogy javult a testtartásuk és az egyensúlyérzékük.

Segít enyhíteni a stresszt

A stressz nemcsak a mentális egészségre van hatással, hanem a fiziológiai egészségre is. A stressz álmatlanságot, alacsony étvágyat vagy magas vérnyomást okozhat. A stresszoldás csökkenti a kortizolszintet a vérben, ami segít szabályozni a vérnyomást.

Javítja a keringést. A jó keringés elengedhetetlen

A vér oxigént és tápanyagokat szállít a sejtekhez és a szervekhez, és eltávolítja a méreganyagokat. A feszült izmok nyomást gyakorolhatnak a véráramlásra. Az izmok ellazításával a vér könnyen eljut a szövetekhez és a szervekhez. A Mayo Clinic tanulmányai szerint a masszázs erősíti az immunrendszert.

Serkenti az endorfinok felszabadulását a szervezetben

Az endorfinok olyan neurotranszmitterek, amelyek segítenek csökkenteni a fájdalomérzetet és mérséklik a stressz hatásait. Az endorfinok serkentik a szervezet jó közérzetét és javítják az immunrendszer érzékelését. Tanulmányok kimutatták, hogy a masszázs beindítja az endorfin kiválasztását. A masszázsfotelek nemcsak a fájdalmat enyhítik, hanem csökkenthetik a stresszt és segíthetik a relaxációt. A masszázsfotel használata pozitív hatással lehet a test fizikai és mentális egészségére.

Igényelje a promóciós árajánlatunkat.
A teljes körű árajánlatot automatikusan megkapja e-mailben ☟

↘ Vagy a cég neve

↘ Amelyre szeretné megkapni az árajánlatot

↘ Egybeírva, szükség esetén hívószámot is

↘ Hogy meglátogathassa a legközelebbi bemutatótermünket

↘ A masszázsfotel kiválasztásakor fontos a felhasználó magassága és súlya


☝ Egy kattintásra van az árkatalógustól!

Igényeljen szaktanácsadást a tökéletes masszázsfotel kiválasztásához!
Tapasztalt masszázsfotel szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg!
Banga Előd
Banga Előd

Online osztály

Telefonszám: +36 30 012 4067

E-mail: elod@komoder.hu

Vida Tímea
Vida Tímea

Pécs bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 366 5028

E-mail: timea@komoder.hu

Éva Pál
Éva Pál

Budapest bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 012 4066

E-mail: eva@komoder.hu

Hivjon most
Árajánlatkérés