A masszázs legjótékonyabb fajtái

A masszázs legjótékonyabb fajtái!

Mi lehet csodálatosabb egy stresszes munkanap után, mint egy masszázs? Egy masszázsfotel, vagy egy szakképzett masszőr képes ellágyítani az izmaidat és segít ellazulni. Emellett az orvosok a masszázst gyógyászati hatása miatt nemcsak relaxációs módszerként, hanem terápiaként is ajánlják. Tehát, ha hátfájástól, vállfájástól vagy bármilyen sérüléstől szenved, a masszázsterápia kiváló első lépés lesz a gyógyulás felé. De előbb meg kell ismernie néhány masszázsfajtát, és azt, hogy ezeknek milyen hatásai lesznek az egészségére.

Svéd masszázs

A svédmasszázst bármely klinika, edzőterem vagy wellness-központ előszeretettel kínálja látogatóinak. Olyannyira népszerűvé vált, hogy ezt tekintik a mérvadó szabványnak. Hidratáló krémet vagy masszázsolajat használva a terapeuták nagy mozdulatokkal kezdenek, majd a problémás területekre koncentrálnak. A svédmasszázs ellazítja az egész izomzatot, és főként a sérülés utáni helyreállítási folyamatban ajánlott.

Aromaterápiás masszázs

Az aromaterápiás masszázs alapvetően svédmasszázs, amit kiegészít a masszázsolajba csepegtetett illóolajok használata. Az illóolajokat növényekből vonják ki, és csodálatos aromákba burkolják Önt, ami segít ellazulni és gyógyulni. Az aromaterápiás masszázs hatásai számos betegségre, például álmatlanságra, migrénre, hátfájásra és még a premenstruációs tünetekre is jótékonyan hathatnak. Mielőtt egy ilyen masszázst ütemezne, javasoljuk, hogy győződjön meg arról, hogy nem allergiás az ezekben az olajokban használt gyógynövényekre.

Shiatsu masszázs

A shiatsu masszázs a japán masszázsterápia egy ősi formája, amely során a masszőr ujjakkal, kézzel vagy könyökkel ritmikus sorrendben nyomást gyakorol a test bizonyos pontjaira. Minden egyes nyomáspontot 8-10 másodpercig nyomnak, és nem használnak olajat. A shiatsu masszázs jótékonyan hat például ízületi gyulladás, álmatlanság, hát- és nyakfájás vagy arcüregproblémák esetén.

Vulkánköves masszázs

Ahogy a neve is sugallja, a vulkánköves masszázs során a test meghatározott pontjaira melegített köveket helyeznek. A hő segít ellazítani az izmokat, így a terapeuta könnyebben tudja kezelni az izomfeszültséget. Mielőtt ilyen masszázst próbálna ki, javasoljuk, hogy kérdezze meg róla orvosát. Cukor-, szív- vagy visszérbetegségben szenvedőknek kellemetlenséget okozhat a vulkánköves masszázs, ezért ajánljuk az előzetes tájékozódást, orvosi konzultációt.

Thai masszázs

A bemutatott masszázstípusok közül a legerőteljesebb a thai masszázs, ami ötvözi a jóga, a passzív nyújtás és az izmokra gyakorolt nyomás mozdulatsorait. Egy jógaórához hasonlítható, ami nem igényel erőfeszítést, mivel a terapeuta gondoskodik a mozdulatokról és a nyújtásokról. Ez a fajta masszázs tökéletes az izomgörcsök és a hátfájás kezelésére, és segíthet az egyensúly javításában, valamint pozitívan támogatja a kellemetlen migrén oldását.

Igényelje a promóciós árajánlatunkat.
A teljes körű árajánlatot automatikusan megkapja e-mailben ☟

↘ Vagy a cég neve

↘ Amelyre szeretné megkapni az árajánlatot

↘ Egybeírva, szükség esetén hívószámot is

↘ Hogy meglátogathassa a legközelebbi bemutatótermünket

↘ A masszázsfotel kiválasztásakor fontos a felhasználó magassága és súlya


☝ Egy kattintásra van az árkatalógustól!

Igényeljen szaktanácsadást a tökéletes masszázsfotel kiválasztásához!
Tapasztalt masszázsfotel szakértőink készséggel állnak rendelkezésére, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg!
Banga Előd
Banga Előd

Online osztály

Telefonszám: +36 30 012 4067

E-mail: elod@komoder.hu

Vida Tímea
Vida Tímea

Pécs bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 366 5028

E-mail: timea@komoder.hu

Éva Pál
Éva Pál

Budapest bemutatóterem

Telefonszám: +36 30 012 4066

E-mail: eva@komoder.hu