3 gyakran megtalálható technika a masszázsfoteleknél

Az egyik legfontosabb kritérium ,amelyet figyelembe kell venni egy masszázsfotel beszerzése előtt , a technika amelyet használ. A legfontosabb technikák közül, amelyet a masszázsfotelek használnak megemlítjük: Shiatsu, Kenbiki és a Svéd. A következőekben , felfedezheted külön-külön mindegyik technika előnyeit.

 

Shiatsu masszázs

A Shiatsu, amely tű nélküli akupunktúrának is van nevezve vagy japán fizioterápiának, olyan masszázstípus,amely a testen lévő több tucat pont munkájának nyomását feltételezi. A Shiatsu szó etimológiája a “shi” kifejezésből jön -ujj, valamint “atsu” , amely nyomást, nyomkodást jelent . A Shiatsu masszázs célja, akkár az akupunktúra esetén is az, hogy visszaállítsa az emberi test energetikai egyensúlyát elzáró pontok felszabadításával- “tsubo”. A fő ötlet a Shiatsuban az, hogy egyes egészségügyi problémák akkor jelennek meg amikor a testünkben lévő energia áramlás elzárodik. A Shiatsu masszázson keresztül ilyen elzárodások kiküszöbölhetőek és a testben lévő energia áramlás javítható. A Shiatsu masszázsnak az a célja, hogy egyensúlyt találjon a Yin és Yang között , két alapvető koncepció a kínai kultúrában és filozófiában, amelyek a bennünk létező negatív és pozitív energiákra hivatkozik.
A Shiatsu masszázs inkább egy spirituális tapasztalat, mint fizikai. Amikor a testben létező energiák egyensúlyban vannak , az emberek egészsége és jóléte (well-being) nagyon sokat javulhat. A Shiatsu úgy szakértő gyógyászok segítségével történhet, akik a masszázs idején különböző testrészüket használják – ujjakat és lábujjakat , könyék és láb , valamint a különleges masszázsfotelek segítségével. A fotelek a test különböző területeit maszírozzák , mint például a nyak, csipő, hát, vádlik, talp és sarok, olyan mechanizmusok segítségével mint a légpárnák és masszázsgörgő rendszerek. A masszázsfoteleknek számos funkciója és programja van , úgy, hogy minél több szükségletnek tudjon megfelelni.

 

Kenbiki masszázs

A Kenbiki a Shiatsu masszázs egyik formája , amely nem feltételezi a testben lévő energetikus meridiánok közvetlen kezelését, hanem az a célja, hogy javítsa a testben lévő kevésbé harmónikus energiák minőségét. A Kenbiki terápia kezeli a szenvedésben lévő izmokat és izületeket. A Kenbiki nem jelenti az izmok maszírozását , hanem az izületek stimulálását. Az idők folyamán a Kenbiki masszázs nagyon hatékonynak bizonyult különböző problémák kezelésében , mentális szinten is. A hátfájások, feszült vállak , fáradtság, depresszió és székrekedés , néhány a problémák közül , amely enyhíthető vagy gyógyítható a Kenbiki terápián keresztül.

 

Svéd masszázs

A Svéd masszázs (klasszikus masszásként is ismert) az egyik legelterjedtebb terápiás technikát képviseli a világról. A Svéd masszázs a test “gyúrását” és széles mozdulatok alkalmazását jelenti, hogy a szervezet vérkeringését stimulálja. A svéd masszázstechnika az izmok súrolását jelenti a véráramlás szív iránya fele. A Svéd masszázs a vérkeringés stímulálása melett segít a testben lévő feszültség eltávolításában vagy az érzelmi stressz csökkentésében.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *