Masszázsfotel az izomfájdalmak enyhítésére

Az Amerikai Gyógytornász Orvosok Főiskolája és American Pain Society a masszázst ajánlja mint módszer a krónikus fájdalmak enyhítésére. A gyógymasszázs szakemberei specifikus technikákat használnak ,hogy a feszült meg megerőltetett izmokkal dolgozzhassanak. Egy masszázsfotel sok olyan alaptechnikákat végez, mint amijent egy szakértő gyógyász használ és bármej pillanatban a lakásod kényelmében lehet használni.
Ha izomfájdalmad van, feszült hát – az azonnali kezelés általában különböző tabletták beadását tartalmazza, jég használata és az erőfeszítés elkerülése 1-2 napig. A következetes fájdalom más egészségügyi problémákból is indulhat mint például artrózis vagy porckorongsérv, olyan problémák, amelyeket egy orvos kell felbecsüljön. A kezeslés, masszázst foglalhat magába az izmgörcsök és fájások eltávolítására. A masszázs segít az izomfájdalom enyhítésében , test ellazításában és eltávolítsa a feszültséget. Egyes masszázstípusok azért voltak kitalálva ,hogy előnyöket nyújthassanak a test egészségének, mint például immunrendszer stimulálása, emésztés javítása, fejfájások megkönnyebbítése , stímulálja a keringést és segít a kisebb depressziók felügyeletében.
Egy masszázsfotel használata öt állandó elönnyel van az egészségre:

 

1. Kiegyenesíti a hátgerincet és csökkenti az idegekre való nyomást.
A szék hátradöntési opciója csökkenti a hátgerincre való nyomást a hát vízszintes támogatásával . A csigolyák területén lévő fő idegek egészen a test periférikus területéig el vannak lazítva , kéz és lábujjakat beleértve. A hátgerinc meg az elmozdult csigolyák területén lévő feszültség összehúzodást végezhet az idegekre. Amint az izmok ,amelyek a csigolyákat támogatják ellazulnak, megengedik a csigolyák természetes sorakozását. Amiután az izmok, amleyek a csigolyákat támogatják ellazulnak , a hátgerinc természetesen visszaáll normál állapotába, a nyomás eltűnik és az ideg ingerek egészen a test végtagjáig fognak mozogni.

 

2. Ellazítja az izmokat és segít a testtartás helyes fenntartásában.
A masszázsfotelek célja az, hogy egy adott izom csoportokra cselekedjenek ahhoz, hogy a fájdsalmat enyhítsék. Amint az izmok kezdenek ellazulni , a testtartás is helyes kezd lenni. Az ellazult izmok megengedik a szervezet magas mobilitását. Egy természetes hajlam a fájdalom enyhítésében , egy másik izomkészlet használatával történik. Ez általában egy indokolatlan nyomást végez az izmokra és a szomszédos ínszalagokra. Például, egy csípőfájdalom egy helytelen testállásra késztethet valakit, ahhoz, hogy csökkentse a nyomást a fájdalmas területről. A nyak és váll izmai feszültek lehetnek egy helytelen testtartástól vagy a súlytól, amelyet általában a hátgerinc alsó részén lehet visszaérezni. Egy masszázsfotelben történő masszázs után sok személy úgy érzi, hogy javult a tartásuk és egyensúlyuk.

 

3. Segít a stressz eltávolításában.
A stressz nem csak a mentális egészséget befolyásolja, hanem a fiziológiai egészségre is hatással van. A stressz álmatlanságot, étvágytalanságot és magass vérnyomást okozhat. A stressz enyhítése csökkenti a vér kortizol szintjét , amely segít a vérnyomás szabályzásában.

 

4. Javítja a keringést. Létfontosságú egy jó keringés.
A vér oxigént és tápanyagokat szállít a sejtekhez és szervekhez és eltávolítja a toxinokat. A feszült izmok nyomást okozhatnak a véráramlás szintjén. Az izmok ellazításával a vér könnyen elér a szövetekhez és szervekhez. A Mayo Klinika tanulmányokat jelent be ,amelyek azt javasolják,hogy az immunrendszer megerősül a masszázs által.

 

5. Stímulálja az endorfinok szbadon bocsájtását a szervezetből.
Az endorfinok neurotranszmitterek ,amelyek segítenek a fájás felfogás csökkentésében és csökkentik a stressz hatásait. Az endorfinok stímulálják a szervezet jólét érzetét és javítja az immunérzékelést. A tanulmányok megmutatták,hogy a masszázs, endorfin váladékot vált ki.
A masszázsfotelek nem csak a fájdalmat csökkentik, hanem csökkentik a stresszes állapotot és segítenek ellazulni. Egy masszázsfotel használata pozitív hatással lehet a test fizikai és a mentális egészségére.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *